Terug

Natuurlijk Tomaat
Plukken, koken
& inpakken

Werken voor Natuurlijk Tomaat?

  • Wie zijn we?
  • Wat doen we precies?
  • Hoe doen we het?

De toppers helpen Natuurlijk Tomaat uiteraard met het plukken/ oogsten van de tomaten in de kas. Daarna helpen ze met het verwerken van de tomaten tot soep, pastasaus, tomatenjam of chutney. Tevens verzorgen onze Toppers de kippen, de eitjes worden verzamelt en in eierdoosjes gedaan voor de verkoop.

Wat doet Natuurlijk Tomaat?

Alfons en Henriëtte van den Hoek uit Klein Dongen hebben in 2000 de tomatenkwekerij Aldo BV van de ouders van Alfons overgenomen.


In de kas kweken zij op biologische wijze verschillende soorten tomaten en komkommers. De tomaten die zij telen zijn cherry tomaten, San Marzano’s, cocktail- en Roma tomaatjes en de trostomaten. Ze zijn enorm gedreven om een eerlijk, heerlijk en kwalitatief goed product te leveren. Van deze tomaten maken ze sauzen voor de soep en voor de pasta. Maar we maken ook tomatenjam en chutney. Ook hebben we bij Natuurlijk Tomaat een Kip-caravan waar echt kippen in wonen.

Dagbesteding bij Natuurlijk Tomaat

De werkzaamheden die we voor Natuurlijk Tomaat doen, zijn ideaal voor degene die dagbesteding activiteiten zoeken. In een gezellige groep, zonder tijdsdruk, maar wel nuttig werk verrichten. 

Jobcoaching bij Natuurlijk Tomaat

Mocht het werk van Natuurlijk Tomaat goed bevallen en blijkt er talent te zijn voor dit werk, dan kan er ook doorgestroomd worden naar werken op locatie van Damen met een jobcoach.

Topcollege en Natuurlijk Tomaat

Om het werk van Natuurlijk Tomaat goed uit te voeren, zijn er allerlei vaardigheden nodig, zoals werknemers- en beroepsvaardigheden. Binnen het topcollege kunnen er beroepspraktijkverklaringen behaald worden voor verschillende werkprocessen.

Natuurlijk Tomaat,
welke beroeps profielen horen daarbij?

Assistent Plant, dier of (groene) leefomgeving


Assistent Horeca, voeding of voedings-industrie