WERKEND LEREN?
DAN IS TOP COLLEGE
IETS VOOR JOU!

AL WERKEND EEN BEROEP LEREN

Super trots worden de diploma’s in ontvangst genomen van het speciaal onderwijs of de praktijkschool. Wat een bevestiging van jaren lang hard leren op school. En wat nu dan? Een vervolg opleiding via de reguliere weg niet haalbaar? Misschien is het Top College een goede volgende stap. Bij het Top college wordt de mogelijkheid geboden om een beroep te leren, of delen van een beroep en die af te ronden met erkende MBO praktijkverklaringen of branche certificaten. Het is zelfs mogelijk om een heel MBO diploma te behalen. De opleiding wordt volledig op maat gemaakt voor jou.

Sfeer proeven van een opleiding facilitair, bekijk ons filmpje…

Opleiding logistiek hoe leuk is dat?, bekijk ons filmpje…

Zin in een opleiding groen? Bekijk ons filmpje…

Zit de opleiding die je zoekt hier niet bij? We bieden nog veel meer opleidingen aan, ook op maat.Het Top College gaat heel anders te werk, dan een regulier georganiseerde opleiding. Het leren gebeurt tijdens en op je werk- of dagbestedingsplek. Er zijn dus geen klassikale lessen, alleen maar praktijklessen, waar theorie in verwerkt zit. De werkcoaches van Samen Top zijn allemaal opgeleid tot praktijkopleiders en werken samen met jou aan een portfolio. Het portfolio vormt de bewijslast voor het behalen van een praktijkverklaring, certificaat of diploma. Een portfolio wordt op creatieve wijze samen gesteld, door interviews, foto’s, filmpjes, tekeningen en/of verslagen. Samen zoeken we naar een wijze die het beste bij jou past.

HOE WERKT HET TOPCOLLEGE?

SAMENWERKING MET ONDERWIJS ORGANISATIES


Samen Top heeft meerdere samenwerkingen met onderwijsorganisaties om de opleidingen mogelijk te maken. Tijdens een intake bekijken we welke samenwerking we in gaan zetten voor jouw opleidingstraject. We werken samen met:

Academie voor Zelfstandigheid – Branche certificaten

Marlijn Academie – MBO praktijkverklaringen en MBO diploma’s

KPC group, onderwijs adviesbureau – Branche certificatenMet een MBO praktijkverklaring worden jouw vaardigheden verzilverd. Het is hét bewijs dat je vaardigheden eigen hebt gemaakt die voor het bedrijfsleven zeker interessant zullen zijn. Het behalen van een verklaring is een enorme boost voor je eigenwaarde en zelfvertrouwen . Het doel is niet het vinden of krijgen van een (deels) betaalde baan, maar de persoonlijke groei. Doordat iemand persoonlijke ontwikkeling doormaakt en groeit in zelfvertrouwen ontstaat soms wel de kans of mogelijkheid om door te groeien naar een (deels) betaalde baan.

WAAROM EEN PRAKTIJK VERKLARING?

VAN OPLEDING NAAR WERK


In het plan van aanpak wat je met je werkcoach hebt gemaakt, is ook al meegenomen of je een wens hebt om door te stromen naar (deels-) betaald werk. Als dat zo is, dan hebben er al gesprekken plaats gevonden met de gemeente en de werkgever en is ook al besproken of er na het behalen van je opleiding een mogelijk is om in dienst te treden bij de werkgever. Dus na het behalen van je opleiding is er meestal gelijk nog wat te vieren…. een baan! Onze traject begeleiders helpen gedurende de hele weg bij het realiseren van deze ambitie. Dus je staat er nooit alleen voor. Ook als je in dienst van de werkgever bent, blijven onze werkcoaches betrokken en kun je altijd bij hen terecht.

IN 3 FASEN NAAR TOP COLLEGE

1

Je gaat bij verschillende bedrijven en organisatie oriënteren om zo een beeld te krijgen van wat het beroep precies inhoud. Ook binnen het bedrijf worden verschillende afdelingen of werkprocessen ervaren.

2

Dit zijn vaardigheden die je nodig hebt om een assisterende rol te kunnen vervullen. Vooral het zelfstandig werken, voorbereiden, afronden en uitvoeren van taken staat centraal. Ook heel belangrijk is het leren van vragen om hulp. Als je beroepsbekwaam bent, volgt fase 3.

3

Je gaat met de praktijkopleider een plan van aanpak maken. Er worden beroepen gekozen (dit kunnen er meerdere zijn) en werkprocessen bepaald. Vervolgens ga je samen bedenken hoe er aan de werkprocessen gewerkt gaat worden en wordt er een start met het portfolio gemaakt.