Terug

Helpende handen
in de zorg!

Werken bij de Wijngaerd?

  • Wie zijn we?
  • Wat doen we precies?
  • Hoe doen we het?

De Wijngaerd is een kleinschalige zorginstelling in Made. We helpen het personeel en daarbij natuurlijk de bewoners met allerhande werkzaamheden.
Van een stukje wandelen naar de Markt of een gezelschapspelletje met de ouderen. Het rond brengen van de post, het poetsen van de bar of het maken van een lekker tussendoortje de toppers helpen waar ze kunnen. Dat zorgt voor een lach bij de topper maar zeker ook bij de bewoners!

Wat is de de Wijngaerd?

Seniorenpartner De Wijngaerd is een zelfstandige organisatie die vanuit de locatie in het kerndorp Made zorg en diensten verleent aan alle ouderen in de gemeente Drimmelen en in de omliggende regio. Als Seniorenpartner gaat de Wijngaerd een langdurige relatie aan met ouderen, die ondersteuning nodig hebben om aangenaam ouder te worden.

De Wijngaerd is daarom veel meer dan een zorgcentrum en levert een compleet assortiment aan zorg en diensten bestaande uit: ondersteuning thuis, wijkverpleging, hulp bij het huishouden, dagbesteding en verpleeghuiszorg. Er zijn 60 ruime en zeer recent gerenoveerde verpleeghuisappartementen, ingedeeld in 7 zelfstandige woningen voor 8 tot 12 bewoners. Tevens levert De Wijngaerd zorg- en dienstverlening aan de bewoners van 87 aanleunwoningen in de Fresia-, Jasmijn- en Prinsenpolderflat en daarnaast ook aan de bewoners van 32 koopwoningen van Residentie Wijnstaete.

Er zijn ongeveer 200 zeer gemotiveerde medewerkers werkzaam die bij hun werkzaamheden worden ondersteund door 150 even gemotiveerde vrijwilligers.

Dagbesteding bij de Wijngaerd

De werkzaamheden die we voor de Wijngaerd doen, zijn ideaal voor degene die dagbesteding activiteiten zoeken. In een gezellige groep, maar wel nuttig werk verrichten voor de ouderen en voor de medewerkers.

Jobcoaching bij de Wijngaerd

Mocht het werk bij de Wijngaerd goed bevallen en blijkt er talent te zijn voor dit werk, dan kun je ook individueel bij Oosterheem terecht met begeleiding van een jobcoach. 

Topcollege en de Wijngaerd

Binnen Samen Top zijn er verschillende mogelijkheden voor opleidingen. Kijk hiervoor op de pagina TopCollege. Wij kunnen hierin maatwerk leveren.

Momenteel hebben de opleiding Woonhulp in het TopCollege, deze opleiding sluit natuurlijk perfect aan op deze werkplek.

De Wijngaerd,
welke beroeps profielen horen daarbij?

Assistent dienstverlening en zorg


Assistent Horeca & voeding