Het Top-College

Behalen van een erkend certificaat

Nathalie werkt mee in de bediening bij Hieriest

Ben je klaar met school maar nog lang niet uitgeleerd? Of ben je al een tijdje aan het werk en wil je graag je vaardigheden verzilveren? Dan kun je mee doen aan het Top-College!


Het Top-College is speciaal opgericht voor iedereen voor wie het niet mogelijk is via het reguliere onderwijs een diploma te behalen. Op jouw tempo, in een voor jou bekende omgeving, met een bekende praktijkbegeleider van Samen Top kun je toch een praktijkverklaring behalen!

Waarom een praktijkverklaring?

Zowel de collega’s op onze werkplekken als begeleiders van Samen Top zien de waarde die onze toppers hebben voor een werkgever. Deze waarde kan binnen het bestaande systeem helaas vaak niet worden aangetoond. Hierdoor moeten medewerkers met een beperking zich steeds opnieuw bewijzen aan een (nieuwe) werkgever.

Met een praktijkverklaring kunnen vaardigheden wél aangetoond worden. Hiermee wordt een persoonlijke ontwikkeling in gang gezet, krijgt een medewerker waarde voor de werkgever, worden kansen op de arbeidsmarkt vergroot en (misschien nog wel belangrijker) wordt het zelfvertrouwen en gevoel van eigenwaarde van de medewerker vergroot.

Op de hoogte blijven?

Volg ons op facebook voor de leukste foto’s en video’s