Top coaching

zelfstandig aan de slag op reguliere werkplekken

Naast het werken in een groepje is het ook mogelijk om zelfstandig te werken op reguliere werkplekken. Een topper gaat dan aan de slag bij een werkgever, maar blijft werkzaam bij Samen Top. De werkcoach is altijd dicht in de buurt bijvoorbeeld op het Toppunt. De werkcoach zal ook geregeld te vinden zijn op de werkplek en is contact persoon voor zowel de topper als de werkgever.

Werken met een buddy

Werken met een buddy werkt voor toppers vaak erg prettig. Een buddy is iemand binnen het bedrijf, die (ongeveer) hetzelfde werk doet als de topper. Zo ontstaat er een vertrouwensband en is het duidelijk bij wie er vragen gesteld kunnen worden. Het is ontzettend belangrijk dat een topper een goede klik heeft met de buddy, de werkcoach blijft dit proces actief volgen.

Hoe gaat dat in z’n werk

De meeste toppers starten met het werken in een groep. Na verloop van tijd wordt duidelijk dat de topper meer zelfstandigheid aan kan en wil. De werkcoach en de topper bespreken samen wat de stappen naar top coaching zijn. De werkgever en ouders/verzorgers worden ook in dit proces meegenomen en wat volgt is een plan van aanpak naar top coaching.

Afwisseling in de week

Of een topper zelfstandig bij een werkgever aan de slag kan, hangt van een heleboel facetten af. De topper moet het willen en kunnen, maar ook bij de werkgever moet het mogelijk zijn. Niet bij alle werkplekken is deze constructie mogelijk. Daarom is het ook goed mogelijk om een afwisseling in de week aan te brengen. Bijvoorbeeld 2 dagen top coaching en 2 dagen in een groep. Het voordeel hiervan is dat het soms ook erg wenselijk kan zijn, om met collega’s van Samen Top samen te werken.